LARA FLUXÀ

Lara Fluxà (Palma, 1985) treballa habitualment a partir d’elements amb poètica pròpia que li són propers, com l’aigua o el vidre. Llicenciada en Belles Arts i màster en Produccions Artístiques i Recerca per la Universitat de Barcelona, s’ha especialitzat en el tractament del vidre a partir de diferents cursos sobre vidre bufat a Segovia, Barcelona i la Bisbal. La particularitat física de l’aigua i el vidre l’ha portat a interessar-se per conceptes com la fragilitat, l’estabilitat i també en l’experimentació científica. Les seves obres qüestionen la feblesa de l’equilibri dels ecosistemes. Ha col·laborat amb institucions com el centre Lo Pati, la Fundació Joan Miró, la Fundació Felícia Fuster, la Capella de la Misericòrdia, el Museu d’Art Modern i Contemporani Es Baluard, el Casal Solleric de Palma, el Museu Marítim de Barcelona i l’Arts Santa Mònica, entre d’altres.

larafluxa.net

ORIOL FONTDEVILA

Oriol Fontdevila (Manresa, 1978) és curador, escriptor i investigador especialitzat en pràctiques artístiques i l’educació. Doctorant en el programa d’Humanitats i Comunicació per la UOC, ha desenvolupat projectes curatorials a centres i museus d’art contemporani, com són la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró, La Virreina Centre de la Imatge, Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani, el Centre d’Arts Santa Mònica, ADN Platoform, el Centre de Cultura Contemporània El Carme de València, el Casal Solleric a Palma, o el Vojvodina Contemporary Art Museum a Novi Sad, Sèrbia. Va ser membre de l’equip curatorial del projecte europeu Performing the Museum; i director artístic de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya. El seu assaig El arte de la mediación va ser publicat el 2018 per Consonni (Bilbao) i escrit gràcies a una beca d’investigació del MNCARS, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Ha col·laborat en molts llibres i catàlegs d’art contemporani. És professor visitant de diversos programes de màster i programes d’estudis internacionals. Actualment és professor associat a EINA.

oriolfontdevila.net

Organització i producció
Institut Ramon Llull

Projecte artístic
Lara Fluxà

Curadoria
Oriol Fontdevila

Direcció de la producció
Xavi Torrent

Coordinació
Tamara Andruszkiewicz
Clara Grífol (La caníbal)
Favio Monza

Producció en vidre
Ferran Collado
Lara Fluxà

Enginyeria hidràulica i automatització
Ion Reguera i Sergio Sisques
(STAGELAB)

Assistència de producció
Paco Chanivet
Ariadna Parreu
Mercedes Pimiento
Patricio Rivera

Suport en producció
FASE

Disseny gràfic
Carles Murillo

Assistència en el muntatge d’obra
Joaquim Gironella

Reportatge fotogràfic
Violeta Mayoral

Agència comunicació
Silvia Macchetto – PR Communications

Programació web
Iago Barreiro (Novagarda)

Agraïments
Mercè Bachs, Aina Bauzà, Eliana Bertrán, Laura Canedo, Juhn Carpena, Pep Carpena, Teresa Carranza, Pilar Cruz, Amica Dall, Sílvia Dauder, Olga Díaz, Laura Esquinas, a la gent de FASE, Patricia Fernández, Jose Ferrà, Llucia Ferrà, Paula Fluxà, Pep Fluxà, Núria Güell, Carles Guerra, Victor Jaenada, Aina Jaume, Aya Kariouh, Lola Lasurt, Margot Lasurt, Maria Lladó, Pere Llobera, Ministero delle infrastrutture e della mobilità sostenibili, Elena Paez, Anna Ribas, Gina Sansaloni, Héctor Sanz Castaño, Eva Sòria, Libreria Studium, Alexis Vargas, Rubèn Verdú, Octavi Rofes, Irina Russell, Bodega Salan, Aida Sánchez de Serdio, Olga Subirós, Mariona Terrats, TMTMTM, Laia Ventayol, Ouafae Ziani.